Recepten > Preitaart 2
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten:
Voor het deeg:
200 gram bloem, 4 gram instantgist, 1 dl lauw water, 2 eetlepels olie, kleine theelepel zout
Voor de vulling:
3 a 4 preien (afhankelijk van de grootte)
300 gram varkenslappen oid
mosterd
creme fraiche
bloem
boter
kaas
evt. parmezaanse kaas
Snijd het varkensvlees klein, en doe het in een schaal met een scheutje olie, een theelepel mosterd, wat peper en zout, en flink wat kerrie. Roer goed door en laat staan. Doe dit evt. 's middags al en zet het dan koud.
Meng de ingredienten voor het deeg, kneed dit een minuut of tien stevig, tot het een glanzend en elastisch deeg is. Laat dit rijzen op een aangenaam warme plaats.
Verwarm je oven op tijd voor op 220 graden.
Snijd de prei in ringetjes. Als je hem wast, maak hem dan daarna zo droog mogelijk, liefst in een slacentrifuge.
Bak de stukjes vlees rondom bruin in een wok.
Voeg prei toe, roerbak tot die slinkt.
Voeg een groooote eetlepel creme fraiche toe, en een theelepel mosterd.
Bekleed een vorm (bijv. een 28 cm springvorm of iets vergelijkbaars) met het deeg.
Doe het mengsel van vlees en prei erin.
Maak een saus als volgt:
smelt 30 gram boter
voeg zodra het vloeibaar is 30 gram bloem toe en roer dit glad
Laat 3 minuten garen op laag vuur
Voeg beetje bij beetje en ijverig roerend 3 dl melk toe, laat elke keer binden voor je nieuw toevoegt. Naarmate de saus dunner wordt kun je sneller toevoegen.
Neem de pan van het vuur en voeg 8 kaasschaaf-plakjes kaas toe, een flinke eetlepel parmezaanse kaas, en een theelepel mosterd.
Giet de saus over de taartvulling.
Zet de vorm ongeveer 35 minuten in de oven, of tot de bovenkant mooi bruin kleurt.
Kijk ook eens naar mijn recepten voor:
- Wortel-pestoschotel
- Kinderkoekjes
- Popcorn
- Heerlijke toetjes