Recepten > Popcorn
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart
Popcorn maken, daar heb je niets speciaals voor nodig.
Neem een pan met een dikke bodem, een gewone kookpan kan dus ook.
Doe er één laagje maiskorrels in (bij een Turkse supermarkt kun je die bijv. goedkoop kopen), giet er wat olie bij (zonnebloemolie gebruik ik) tot ze ongeveer onder staan.
Zet de pan met deksel op behoorlijk hoog vuur, tot je de eerste pop hoort. Draai dan het vuur laag , schud af en toe om verbranden te voorkomen.
Als je (bijna) geen gepop meer hoort: vuur uit, en klaar.
Als de popcorn nog heet is, kun je een smaakje toevoegen: lepeltje zout, lepel honing, lepel suiker.
Goed roeren!
Kijk ook eens naar mijn recepten voor:
- Zeeuwse bolussen
- Kinderkoekjes
- Spaghettitaart
- Sneeuwster