Recepten > Cake-variaties
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Om een cake bijzonder te maken, heb je weinig nodig. Als je een cake bakt volgens normaal recept, kun je daar bij voorbeeld nog het volgende aan toevoegen:

. twee eetlepels cacao
. een zakje vanillesuiker
. een eetlepel koek- of speculaaskruiden
. twee eetlepels geraspte kokos
. in rum geweekte en met bloem bestoven rozijnen
. stukjes gember
. stukjes noten

Verder staat het je natuurlijk vrij om te combineren, probeer eens om de eerste helft van het beslag met cacao te mengen en de tweede helft met vanillesuiker. Maak twee lagen in de vorm en je hebt een heel artistieke cake.

Een standaard recept voor cake is:
Mix 200 gram boter en 200 gram suiker tot een romig geheel.
Voeg om de beurt 3 of 4 eieren (afhankelijk van de grootte) toe en mix ze erdoor.
Wacht met het volgende ei tot het ei volledig is opgenomen in het mengsel. Klop het beslag nu goed door.
Voeg 200 gram cakemeel toe, schep dit er goed doorheen, niet meer fanatiek mixen.
Voeg nu evt. een extra bestanddeel toe.
Vet een vorm in, schep het beslag erin, en zet hem 75 minuten in het midden van een op 160 graden voorverwarmde oven.
Als een breinaald die je in de cake steekt er schoon weer uit komt, is de cake gaar.

Kijk ook eens naar mijn recepten voor:
- Kinderkoekjes
- Zeeuwse bolussen
- Broccolitaart
- Appel crumble