Recepten > Crumble
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Dit recept kan gebruikt worden als toetje bij een lichte maaltijd en is ONTZETTEND lekker en machtig.

Ingrediënten:
150 gram bloem
75 gram koude boter
50 gram witte basterdsuiker
500 gram appels
2 el water
1 tl kaneel
50 gram bruine basterdsuiker
50 gram rozijnen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 225 graden celsius.
Kook de appel gaar met water, kaneel, bruine basterdsuiker en rozijnen
Doe het mengsel in een ovenschaal

Doe bloem, boter en witte basterdsuiker in een kom
Snijd de boter met twee messen in kleine stukjes
Kneed het kruimeldeeg met koude handen kort door,
tot het een mooie kruimelige massa is met een paar grote "klonten".

Doe het kruimelmengsel over het appelmengsel.

Zet het 20 minuten in de oven.

Serveer de crumble met vanillesaus of vanillevla en royaal slagroom.