Recepten > Bitterkoekjes
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart
Ingrediënten:
100 gram bittere amandelen
200 gram zoete amandelen
600 gram suiker
1 eiwit
Bijzondere benodigdheden:
bakpapier
spuitzak
keukenmachine of vergelijkbaar
Bereiding:
Verwarm de over voor op 200 graden celsius. Maal de gepelde amandelen en 150 gram suiker fijn met een keukenmachine. Doe de rest van de suiker erdoor en net zo veel eiwit dat het een vrij slap deeg wordt. Bedek de bakplaat nu met bakpapier en maak daar kleine bolletjes deeg op (met een spuitzak). Druk de bolletjes een beetje plat met een vochtige doek, dat plakt niet. Bak de koekjes in ca. een half uur gaar en bruin. Laat ze afkoelen op het papier en haal ze er dan voorzichtig af. Als ze vastplakken, maak het papier dan van ondereen een beetje vochtig.
Dit recept is een uitzondering op de regel van deze website: ik heb het niet geprobeerd, omdat ik nergens bittere amandelen heb kunnen vinden.
Kijk ook eens naar mijn recepten voor:
- Wortel-pestoschotel
- Kinderkoekjes
- Spaghettitaart
- Sneeuwster