Recepten > Sneeuwster
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart
Dit is een snelle, lekkere en kindvriendelijke taart.
Ingrediënten:
125 gram bakboter
125 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
4 eieren
wat zout
100 gram bloem
1 flinke theelepel bakpoeder
100 gram kokosrasp
3 eetlepels jam naar keuze
5 dl slagroom
2 zakjes slagroomversteviger
poedersuiker
Voorbereiding:
- de boter zacht laten worden buiten de koelkast
- 60 gram van de kokosrasp in een pan met dikke bodem al roerend roosteren tot het lichtbruin is, dit gaat straks door het deeg, de rest is garnering
- de 4 eieren splitsen en dooiers en eiwitten bij elkaar doen
- de oven verwarmen op 175 graden
- de bodem van een 28 cm springvorm met bakpapier bekleden
Bereiding:
- klop de boter romig (alles in een lage mixerstand)
- voeg geleidelijk al kloppend de suiker en 1 zakje vanillesuiker toe
- voeg beetje bij beetje al kloppend de eierdooiers toe
- voeg zout toe
- zeef bloem met bakpoeder
- roer de geroosterde kokos daardoor
- roer of klop dit geheel door de boter/dooiers
- klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en met vetvrije mixhaken, tot een messnede zichtbaar blijft
- schep die voorzichtig met een lepel door het deeg
- doe dit in de vorm, strijk het glad en bak het 30 minuten in de oven
- laat de bodem rustig afkoelen, bijv. in een geopende uitgeschakelde oven
- snijd de afgekoelde bodem in twee lagen, bijv. door rondom met een mes in te kepen en dan een stevige draad er doorheen te trekken. Bovenste helft verplaatsen kan met A4-papier.
- bestrijk de onderste bodem met de jam
- klop de slagroom met suiker en slagroomversteviger op
- schep de helft van de slagroom over de jam en verdeel die gelijkmatig
- bedek met de bovenste bodem
- strijk hier de rest van de slagroom overheen, en smeer ook de zijkanten van de taart dicht
- bestrooi de bovenkant en de zijkanten van de taart met de overgebleven 40 gram kokos
- strooi er kort voor het serveren nog poedersuiker over