Recepten > Mediterrane vissoep
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten voor ca. 4 personen:
1/2 tl saffraandraadjes
3 tl olie
2 grote uien in dunne ringen
1 prei, alleen het witte deel, in ringen
4 teentjes knoflook
1 laurierblad
1/2 tl gedroogde majoraan
1 tl geraspte sinaasappelschil
2 el droge witte wijn
1 rode paprika, in blokjes
500 gram rijpe tomaten, fijngemaakt
125 ml gezeefde tomaten
500 ml visbouillon
2 eetlepels tomatenpuree
2 tl bruine basterdsuiker
500 gram witte visfilet (kabeljauw, roodbaars, koolvis) in flinke stukken
3 eetlepels gehakte verse peterselie
Bereiding:
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels gekookt water
Verwarm olie in een braadpan, voeg ui, prei, knoflook, laurier en majoraan toe, en fruit 10 minuten met een deksel erop, tot de ui zacht is. Schud de pan af en toe.
Voeg sinaasappelschil, wijn, paprika, tomaten toe en lat 10 minuten koken met een deksel op de pan.
Voeg toe: gezeefde tomaten, visbouillon, tomatenpuree, suiker, saffraan en inweekvocht.
Roer goed en breng aan de kook.
Laat de soep zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.
Doe de vis in de soep en laat 8 minuten meekoken, met deksel op de pan.
Breng op smaak met zout en peper en de helft van de peterselie.
Verwijder het laurierblad.
Gebruik de overige peterselie als garnering.
Serveer met stokbrood.