Recepten > Visgoulash
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Dit is een heerlijk eenpansgerecht, heel gezond en toch makkelijk te maken op de camping.
2 teentjes knoflook
2 uien
2 groene paprika’s
1 eetl. paprikapoeder
35 gr. bloem
kippenbouillonblokje(s) voor 1/2 liter
1/2 liter water
1 klein blikje tomatenpuree
500 gr. witte visfilet, zoals kabeljauw of koolvis
50 gr. boter
1 klein potje zure room
zout en peper
rijst
Kook rijst.
Snijd de vis in flinke brokken, snijd de paprika en de ui.
Bak ui met knoflook in (een deel van) de boter.
Voeg paprika toe en fruit even mee.
Roer er de paprikapoeder en de bloem door.
Giet langzaam, al roerend, het water erbij, en verbrokkel het bouillonblokje erboven.
Blijf roeren tot de saus bindt.
Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de vis toe.
Laat de goulash 10 minuten zachtjes pruttelen, liefst met een deksel op de pan.
Haal van het vuur en voeg zure room toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer met de rijst.