Recepten > Speculaasjes
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Dit recept kan ook gemaakt worden zonder ei, voeg dan naar behoefte wat water bij het deeg om het te kunnen kneden. Zonder ei kan het nl. makkelijker door kinderen verwerkt worden, omdat je er niet zo hygiënisch mee hoeft te doen.

Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel speculaaskruiden (zie onder voor zelfmaakrecept)
150 gram lichtbruine basterdsuiker
100 gram koude boter
1 eierdooier (of wat water)
zout

Bereiding:
verwarm oven voor
zeef bakmeel met kruiden
roer er suiker en 3/4 theelepel zout door
boter in stukjes erop leggen
kneden tot het homogeen is
vormpjes uitsteken uit laag van 1 cm
15 minuten op 160 graden

Speculaaskruiden:
gemalen kruidnagel, nootmuskaat, peper, gemberpoeder, veel kaneel, kardemom, koriander