Recepten > Sla-stamppot
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten voor drie personen:
Een grooote krop sla of twee hele kleine
aardappels (neem een derde meer voor stamppot dan voor gewone maaltijden)
een pakje spekblokjes
ca. 15 kaasschaaf-plakken kaas
drie eieren
gewone consumptie-azijn
Bereiding:
Kook de eieren hard en snijd ze daarna in stukjes.
Bak de spekblokjes uit en giet het vet af.
Kook ondertussen de aardappels. Giet ze af en stamp ze fijn.
Was ondertussen de sla en snijd die in kleine reepjes of zo.
Laat de sla goed uitlekken of haal hem door de slacentrifuge.
Schep de gesneden sla door de hete aardappelmassa, samen met het ei,
het spek, de plakken kaas en drie eetlepels azijn.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel even zachtjes doorwarmen,
zodat de sla slinkt en de kaas smelt.
Schep nog even goed door en serveer direct.