Recepten > Rode kool / pasta taart
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Oven: 200 graden
Bakken: 20 minuten

200 gr (volkoren) macaroni
olie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
basilicum, kaneel, koriander, laurier, tijm, marjolein, kruidnagel
450 gr rode kool, fijngesneden
75 gr rozijnen
zout, peper
2 eieren
scheut melk
150 gram kaas

Kook de macaroni gaar (evt. met een bouillonblokje) en laat hem uitlekken
Verwarm de oven voor op 200 graden
Fruit in de olie de ui, knoflook en tijm tot de ui glazig is
Voeg de rode kool en de rozijnen toe en breng ze op smaak met zout en peper
Dek de pan af en laat alles 7 minuten zachtjes smoren met een scheutje water; af en toe roeren
Roer 100 gram kaas er door
Vet een ovenschaal in
Klop de eieren samen met een scheutje melk los
Doe de macaroni in de schaal, het rode kool-mengsel erover, aandrukken, giet de losgeklopte eieren erover en bestrooi met de rest van de kaas
Zet de schaal 20 minuten in de oven tot de taart goudbruin is