Recepten > Rijst kipkerrie
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten: (voor twee flinke eters)
200 gram kip
kerriepoeder
grote mok rijst
grote ui
decimeter prei
twee zakjes voor elk een kwart liter kerriesaus
1 rode paprika
flinke handvol rozijnen
5 a 10 schijven ananas uit blik
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes en bestrooi hem rijkelijk met kerriepoeder.
Bereid de rijst volgens het recept.
Snijd de ui en prei klein.
Bak de kip onder voortdurend omscheppen op hoog vuur in een wok gaar. Leg de kip op een bord.
Roerbak de ui, prei en paprika in dezelfde pan gaar.
Doe er een halve liter koud water bij en roer er gelijk ook de twee zakjes kerriesaus door. Laat de saus binden.
Snijd ondertussen de ananas in stukjes.
Doe als de saus gebonden is de rozijnen en de ananas erbij.