html lang="nl"> Tonijn-pizza
Recepten > Tonijn-pizza
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Ingrediënten:
450 gram bloem
9 gram droge gist
2 à 3 dl lauw water
6 eetlepels olijfolie
1 1/2 tl zout
evt. theelepel pesto

1 grote ui
20 gram boter
20 gram bloem
1 blik gepelde tomaten
2 blikjes tonijn op olie
1 grote prei
zout
(zwarte) peper
blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
italiaanse kruiden (basilicum, oregano)
evt. bruschetta
parmezaanse kaas

Benodigdheden:
grote bakvorm voor plaatkoek, ca. 30 bij 40 cm
of iets van gelijke oppervlakte. Uiteraard kan het recept
ook moeiteloos worden verminderd of vermeerderd.

Bereiding:
Meng de bovenste ingrediënten, bloem, gist, water, olie, zout en pesto.
Kneed hier een deeg van, met de hand ongeveer 15 minuten, met de kneedhaken van de mixer wat korter, maar sla er op het laatst nog een poosje goed op. Dan wordt het mooi elastisch.
Laat dit deeg op een warme plek rijzen tot je het weer nodig hebt, ongeveer 20 minuten.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Snijd de prei.
Snijd de ui en fruit hem in olijfolie, liefst in een wok.
Schuif de ui naar één kant, en smelt ernaast 20 gram boter.
Open vast het blik gepelde tomaten, snijd de tomaten en bewaar de tomatensaus.
Zodra de boter gesmolten is: voeg 20 gram bloem in één keer toe aan de boter en roer goed (niet de ui).
Voeg scheutje voor scheutje de tomatensaus toe die in het blikje tomaten zit, en roer goed. Roer nu ook de ui erdoor.
Voeg de gesneden tomaten toe, en de twee blikjes tonijn, en de prei.
Breng op smaak met zout, zwarte peper, blikje tomatenpuree, en knoflook.

Bekleed het bakblik met het deeg en laat het dan nog een minuut of tien narijzen.
Voeg italiaanse kruiden en evt. bruschetta toe aan de saus.
Schep de saus op de pizza en verdeel het goed.
Strooi er parmezaanse kaas over.

Schuif de pizza midden in de oven, ongeveer 25 minuten.
Denk eraan om de baktijd aan te passen aan eventuele andere hoeveelheden!