Recepten > Peren-pecannoten-taart
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Het idee van onderstaand recept komt uit het boekje "Snelle cakes en taarten" van Anne Wilson. Het ISBN van dit boekje is 3-8290-0287-4.
De maateenheden zijn af en toe wat eigenaardig: een kop staat voor 250 ml. Het makkelijkst is dus om af te meten in een mok/beker, die ongeveer 250 ml kan bevatten.

Het is een ideaal recept: het mislukt nooit en is snel te maken. Behalve de pecannoten is geen van de ingrediënten erg duur.

Benodigdheden:
. 2 tl citroensap (vers of uit een flesje)
. 1 rijpe peer
. 150 gram boter
. 3/4 kop witte basterdsuiker
. 3 eieren
. 1 tl kaneel
. 1 snufje nootmuskaat
. 1 1/4 kop zelfrijzend bakmeel
. 3/4 kop (= ca. 1 ons) pecannoten
. 1/4 kop lichtbruine basterdsuiker
. springvorm 20 cm en boter om in te vetten
. evt. bakpapier

Voorbereiding:
Hak de peer in stukjes, besprenkel de stukjes met citroensap.
Hak de pecannoten in stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.
Vet de randen van de springvorm in en bedek de bodem liefst met bakpapier.

Klop de (enigszins zacht geworden) boter en de witte basterdsuiker romig.
Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg kaneel en nootmuskaat toe.
Roer (niet: klop) er het meel, tweederde van de pecannoten en de hele peer door.

Doe het beslag in de vorm, strooi er de rest van de pecannoten en de lichtbruine basterdsuiker overheen.
De suiker zal smelten en met de noten een heerlijk krokant laagje vormen op een zachte, fruitige taart.
Bak de taart in 1 uur gaar, hij is gaar als een breinaald of sateprikker er schoon uit komt.
Leg er na 45 minuten alumiumfolie overheen als de bovenkant te donker wordt.