Recepten > Pannenkoeken
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Ingredienten voor een stuk of zes neutrale pannenkoeken:
200 gram bloem
400 ml melk
1 ei
mespuntje zout

Werkwijze:
Doe de bloem in een kom.
Doe de helft van de melk erbij.
Mix dit tot een gladde massa.
Doe de rest van de melk erbij en roer het tot beslag.
Doe het ei en het zout erbij en roer nog eens goed.
Pannenkoeken worden het best als je het beslag een half uur laatrusten voor gebruik.

Vet een koekenpan licht in, doe er een schep beslag in en bedek de bodem er goed mee.
Laat het op tamelijk hoog vuur staan tot de onderkant lichtbruin is en loslaat van de bodem.
Draai de pannenkoek om en laat ook de tweede kant lichtbruin worden.
Leg de pannenkoek op een bord, dat op heet water staat, om warm te blijven.

Tip: je kunt de bloem ook vervangen door half volkoren meel / half bloem.
In dat geval gebruik je iets meer melk, denk aan tien procent.