Recepten > Kerrie–crèmesoep
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Ingrediënten:
1,25 l water
300 gr kipfilet
handje rijst
tablet kippenbouillon
paar peperkorrels
1 ui
200 gr prei
100 gr wortel
halve paprika
100 ml slagroom
eetlepel kerriepoeder
100 gram tauge (fijngesneden)

Bereiding:
Zet het water op en voeg de kip (ongesneden), de rijst, het bouillonblokje en de peperkorrels toe.
Snijd de de ui, prei en wortel fijn en voeg deze na een minuut of tien toe.
Haal de kip eruit, snijd deze in stukjes en doe het terug in de soep.
Laat het geheel dan nog ongeveer twintig minuten gaar worden.
Smelt 30 gram boter in een wok en roer hier 30 gram bloem doorheen zodat een dikke massa ontstaat. Voeg hieraan twee scheppen van de soep toe er roer tot het geheel gebonden is. Voeg op deze manier beetje bij beetje alle soep toe.
Voeg vervolgens nog de fijngesneden paprika, de slagroom en de kerrie toe.
Roer kort voor het serveren nog de tauge door de soep.