Recepten > Kaasfondue
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Snijd een teen knoflook doormidden en wrijf met het snijvlak de fonduepan van binnen helemaal in.

Schenk 4 dl droge, witte wijn in de pan, en breng het tegen de kook aan.
Voeg 600 gram kaas (geraspt of in plakken) toe. Gebruik hiervoor belegen kaas.
Laat de kaas op laag vuur smelten, vooral niet koken.
Maak 2 goede eetlepels maizena aan met nog een scheutje wijn, en voeg dit toe als alle kaas gesmolten is. Al roerend laten binden.
Bij de eerste kook-bubbels van het vuur nemen en op een brandertje op tafel zetten.
Zorg dat het ook op tafel niet kookt en roer tijdens het eten regelmatig door.

Doop in het mengsel stukjes stokbrood, stukjes rauwe bloemkool, rauwe wortel, stukjes ananas, en wat je verder maar lekker lijkt.