Recepten > Foe yong hai
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
rijst naar behoefte
kip naar behoefte
sambal
gemberpoeder
ketjap
olie
knoflook
1 prei
1 rode paprika
1/2 winterwortel
6 eieren
scheut melk
zout
tomatenketchup
suikerstroop
Bereiding:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de kip in stukjes en marineer die met een mengsel van sambal, veel gemberpoeder, een scheut ketjap, een paar eetlepels olie, en 2 teentjes fijngehakte knoflook.
Snijd de groenten fijn of in reepjes.
Roerbak de drie groenten met twee teentjes fijngehakte knoflook en wat sambal.
Roerbak de kip apart.
Doe kip en groenten bij elkaar, verdeel dit in twee porties.
Klop de zes eieren los met een scheut melk en wat zout.
Laat een koekenpan heet worden.
Leg de ene portie vulling glad in de koekenpan, en giet er drie losgeklopte eieren over.
Bak de omelet op zacht vuur gaar.
Doe hetzelfde met de andere helft van de vulling en het ei.
Maak een sausje met tomatenketchup, water, 1 teen knoflook, 2 eetlepels suikerstroop, veel gemberpoeder, een klein beetje sambal en een scheutje ketjap.
Serveer door rijst op een bord te scheppen, een flinke punt omelet erbij te leggen, en de saus erover te gieten. Pas op met de hoeveelheid saus, hij is best scherp.