Recepten > Engelse appeltaart
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Dit is een snelle, eenvoudige en heerlijke taart met gedroogd fruit.

Ingrediënten:
360 gram bloem
7 el koud water
1/2 tl zout
150 gram koude boter
500 gram stevige appels
ca. 400 gram gedroogde vruchten, zoals abrikozen of tutti frutti
schil van 1 citroen
1 ei
1 el suiker
slagroom

oven voorverwarmen

bloem zeven in bak, in het midden water en zout erdoor roeren, boter in stukjes erop en tot glad deeg kneden (als het echt te droog blijft doe je er wat water door, maar verzeker je er eerst van dat alle boter erdoor zit).
10 minuten in de koelkast
met de helft van het deeg een springvorm van 28 cm bekleden, met een rand van ca. 2 à 3 cm.

Appels en gedroogde vruchten grof hakken, met geraspte citroenschil mengen en op de bodem leggen
De rest van het deeg in repen snijden, zodat je er kruislings in beide richtingen 6 over te taart kan leggen, die je "vlecht".

Kluts het ei en besmeer er de bovenkant van de taart mee, strooi dan de eetlepel suiker erover.

Ca. 35 minuten op 200 graden

Serveren met slagroom. Het lekkerst is het als de taart nog lauwwarm is, maar koud kan ook uitstekend.