Recepten > Varkensvlees met eierrijst
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten


Ingrediënten voor 3 à 4 personen:
275 gram rijst
6 dl koud water
350 gram varkensfilet
2 tl chinees vijfkruidenpoeder (laat dit niet weg)
4 el maizena
3 grote eieren
25 gram bruine (riet)suiker
2 el zonnebloemolie
1 ui, fijngehakt
2 tenen knoflook
100 gram wortels, fijngehakt of in mooie reepjes gesneden
1 rode paprika, in blokjes
100 gram doperwtjes
2 eetlepels boter
zout en peper

Bereiding:
Kook rijst.
Snijd het vlees in dunne, gelijke stukjes
Meng vijfkruidenpoeder, maizena, 1 ei en de suiker, wentel het vlees hier doorheen.
Bak het vlees op hoog vuur in de wok gaar.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm.
Roerbak ui, knoflook, wortel, paprika en doperwtjes vijf minuten.
Bak daarna het vlees en de gare rijst nog 5 minuten mee.
Bak de twee overgebleven, goed losgeklopte eieren met een minischeutje melk in de koekepan.
Snijd het omelet in reepjes en schep die reepjes voorzichtig door het eten.
Dit recept is gebaseerd op een recept uit "De allerlekkerste roerbakgerechten", ISBN 1-40542-133-9