Recepten > Lasagne van de Daring Bakers
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Dit is een sterk ingekort recept. Het oorspronkelijke recept leerde ik bij de Daring Bakers, maar dat is erg bewerkelijk. Hiermee bereik je grotendeels het zelfde smaakresultaat.

Ingrediënten:
voor de rode saus:
1 ui
1 stengel selderij
1 kleine winterwortel
1 pakje ontbijtspek
500 gram rundergehakt
150 ml rode wijn
250 ml volle melk
bouillonblokje
blik tomatenblokjes

Voor de witte saus:
500 ml melk
50 gram boter
50 gram bloem

Verder:
groene lasagnebladen
poederkaas

Bereiding:
De rode saus:
Snijd ui, selderij, wortel en spek in stukjes.
Roerbak die vier samen.
Voeg gehakt toe en bak bruin.
Voeg wijn toe en laat inkoken.
Voeg melk en bouillonblokje toe en laat inkoken.
Voeg tomaten toe en kook tot dikke ragout.

De witte saus:
Smelt boter maar laat niet bruin worden.
Doe bloem er in een keer bij en roer tot papje.
Laat drie minuten op laag vuur garen.
Zet vuur hoger en voeg scheutje voor scheutje melk toe en roer elke keer tot het geheel gebonden is.

Verwarm de oven tot 180 graden.

Neem een flinke ovenschaal en stapel daarin het eten:
eerst rode saus met wat sprenkeltjes witte saus erover en een beetje strooikaas,
dan lasagne
dan weer rode saus met wat witte saus en strooikaas,
weer lasagne
ga door tot rode saus op is
Eindig met een royale laag witte saus en bestrooi die goed met strooikaas.

Bak 40 a 50 minuten, laat 10 minuten rusten voor het aansnijden.

Eet smakelijk!