Recepten > Tomatenchutney
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van diverse recepten
Ingrediënten:
500 gram tomaten
500 gram appels
1 flinke ui
1/4 liter blik mais
200 gram gewone suiker
1 groene chilipeper
stukje gemberwortel
1/2 pijpkaneel
10 peperkorrels
1 theelepel mosterdzaad
1 theelepel zout
1/2 liter azijn
Bereiding:
Tomaten ontvellen (eerst 15 seconden in kokend water houden) en in stukken snijden
Appels schillen, klokhuis eruit en in stukken snijden
Ui snipperen
Peper: zaadjes eruit en in stukjes snijden
Mais: uitlekken
Alle ingrediënten in een pan en inkoken tot het de dikte van jam heeft.
Brandschone potten tot cm van de rand vullen
Afdekken met schroefdeksel of plastic folie en een elastiekje.
14 dagen laten "trekken" voor de smaak.
Tips:
roer met een houten lepel
gebruik alleen schoon gereedschap en werk hygiënisch
schep schuim eraf
zet de te vullen potjes op een houten plank tegen het springen van glas
zet de datum op je potjes
Met dank aan het Kosmos Basiskookboek.
Eettips voor chutney:
- Op een boterham samen met komkommer oid
- aanmaken met een beetje yoghurt en/of mayo voor bbq- of slasaus
- bij het vlees ipv jus
- als partydip bij rauwkost
- als soort sambal bij rijst/ananas/kip