Recepten > Chinese pilaf
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Ingrediënten voor 2 volwassenen en een paar kinderen:
300 a 400 ml rijst
500 a 1000 gram hamplappen
flinke winterwortel
bakje champignons
blikje bamboe
3 gemberbolletjes
ketjap
suiker, zout, peper
witte wijn
chilisaus
worteltjes

Bereiding:
Kook de rijst.
Rasp de wortel.
Snijd de champignons in halve plakjes.
Als de bamboe niet fijn genoeg is, snijd die dan fijn.
Snijd de hamlappen in blokjes.
Roerbak het vlees met de wortel, bamboe en champignons.
Schep de rijst en het vleesmengsel door elkaar.
Pers de gemberbolletjes met de knoflookpers uit, en voeg toe.
Breng op smaak met ketjap, suiker, zout, peper, een scheutje witte wijn en chilisaus.
Geef de worteltjes er rauw bij.