Recepten > roomboterbabbelaars
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van koek, snoep en taart

Ingrediënten:
1 pondt suyker
60 gram roomboter
60 gram asyn
30 gram water

Benodigdheden:
een plaat marmer of een natuurstenen aanrecht
vuurvaste eelthanden

Bereiding:
Het boovenstaande doet men in enen panne en laate dit aan de kook koomen. Het moet net zoo lange kooken, totdat den asyn eruit verdampt is. Dit kan men nagaan door enen vork, gedompeld in koud waater, in de smurrie te steken. Als den vork eruit gehaald wordt en de smurrie draaden trekt van den vork, is den asyn verdampt. Men giete nu de smurrie op eenen van tevooren met booter ingevette marmeren plaate. Door de smurrie omme en omme te scheppen koelt deze af tot ongeveer 90 a 95 graaden. Men vatte nu den pasta aan met de handen en begint te trekken. Dit is noodig om den pasta gelijkmaatig af te laten koelen. Indien den pasta eenigszins taai begint te worden, maake men er 'strengetjes' van en met den achterkante van enen mes drukke men er gleufjes in. Eeven laaten liggen en men kan de babbelaars van elkare tikken.

Tip: berg de babbelaars volkomen droog op en laat ze niet te lang liggen.