Recepten > Appelstamppot met chorizo
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten
Ingrediënten:
1 1/2 kilo kruimigkokende aardappels, geschild en in stukken
zout
1 kg jonagold, geschild
2 eetlepels (grove) mosterd
200 gram chorizo (vleeswaar) in blokjes of reepjes
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
peper
150 gram belegen kaas, geraspt
Bereiding:
Kook de aardappels met zout.
Snijd de appels in dunne partjes en kook ze 7 minuten in 1,5 dl water
Giet de aardappels af en stamp ze fijn.
Schep de appels MET KOOKVOCHT door de aardappels
Voeg mosted, chorizo en bosui toe
Breng op smaak met zout en peper
Bestrooi op het bord met geraspte kaas.
Dit recept is een lichte bewerking van een recept uit "Kookboek 2004" van de C1000