Recepten > Appelpannenkoekentaart
Terug naar het receptenoverzicht
Terug naar het overzicht van warm eten

Dit is een hartige taart die bestaat uit laagjes pannenkoeken met vulling ertussen.

Bak 8 a 10 flinke (volkoren) pannenkoeken (van 400 gram meel).
Zie onder voor toelichting.

Snijd varkensvlees in stukjes en hak de prei fijn.
Bak varkensvlees gaar, en voeg na enige tijd de prei toe en bak die nog even mee.
Voeg hier een of twee in stukjes gesneden appel(s) aan toe, evenals een theelepel kerriepoeder, een flinke lepel roomkaas of zure room of iets anders romigs, en een scheutje yoghurt.

Verhit genoeg appelmoes om daar 4 a 5 pannenkoeken royaal mee te kunnen besmeren.

Bouw nu de taart op:
- pannenkoek
- varkensvlees/appelvulling
- pannenkoek
- hete appelmoes
- pannenkoek
- varkensvlees/appelvulling
enz.
Net zo lang tot het op is.

Bak een paar plakjes appel in de koekenpan en garneer daar de taart mee.

Toelichting pannenkoeken:
Doe 400 gram meel of bloem in een mengkom
Giet hier 400 cc melk bij en meng met een mixer of garde, tot er geen klontjes meer in zitten
Voeg nu nog 400 cc melk toe en roer het tot een glad mengsel.
Voeg 2 eieren toe en een schepje zout.
NB: volkoren meel heeft meer vocht nodig dan bloem.